Сільпо будуть зі світлом навіть у блекаут

В Сільпо реалізовують масштабну програму підготовки мережі до роботи в автономному режимі. У 95% супермаркетів, а також на всіх складах і власних виробництвах будуть встановлені генератори та супутниковий інтернет.

Супермаркети «Сільпо»

На 12 грудня вже працюють 85 «світлих» супермаркетів у 30 населених пунктах. Ці магазини можуть працювати навіть при відключеннях світла. До кінця грудня кількість Сільпо з автономним живленням зросте до 179 магазинів у 60 містах або 60% від всієї мережі. І це ще не остаточна цифра — вже на початку наступного року незламними стануть 285 з 300 магазинів Сільпо, тобто 95% всієї мережі.

Карту супермаркетів із генераторами та актуальним графіком роботи завжди можна перевірити на сайті. Відразу після підключення магазину до генератора (вони відбуваються щодня) — інформація додається на карту.

«Ми запрошуємо до усіх магазинів, де є світло та генератори — підживитися та попрацювати. Всередині Сільпо вже кодять айтішники, школярі здають тести, а малеча заряджає іграшки. В торгових залах облаштовуємо робочі місця залежно від загальної площі: від 3 до 30. Також у деяких магазинах можна розігріти власну їжу.  Запитуйте про таку опцію у адміністраторів, тому що це залежить від потужності генератора», — повідомили у Сільпо.

Окрім закупівлі генераторів Сільпо дбає і про наявність безперебійного інтернет-зв’язку, аби у клієнтів була можливість розрахуватися карткою на касі, зняти готівку, чи провести онлайн зустріч або почитати новини.

Тож у мережі закупили Старлінки для всіх магазинах з генераторами: понад 170 пристроїв отримають до кінця грудня. Далі підключатимуть супутниковий інтернет разом із встановленням генераторів у магазинах.

Доставка від Сільпо та LOKO

В мережі гнучко реагують на відключення електроенергії і можуть збирати замовлення у магазинах навіть без світла, з ліхтариками. Але для касових апаратів все ще потрібно живлення. Планова доставка дозволяє вчасно привезти замовлення у обраний часовий проміжок. Усі кур’єри доставляють продукти «до дверей», якщо у будинку відключили світло. Навіть на 15-й поверх.

Швидка доставка LOKO під час відключень продовжує працювати у центрі Києва, Голосієво, Оболоні, Позняках та Березняках. У решті районів столиці замовлення можна робити у будь-який час, а доставлять його, як тільки поновлюється електропостачання. У найближчі дні планують встановити більше генераторів у дарксторах — і тоді доставлятимуть за хвилини майже по всьому Києву.

Склади та виробництво

Генераторами облаштовують й розподільчі центри, а також створили власні запаси пального. Це дозволить не втрачати швидкість логістичних процесів та вчасно поповнювати полички супермаркетів. У компанії враховують фактор електроенергії на всіх етапах обробки продукції: приймання, зберігання, транспортування. Як і раніше, головний пріоритет — підтримувати асортимент і вчасно постачати тільки якісну продукцію в Сільпо.

«Для наших виробництв — солодощі від «Власної кондитерської», виробництво від «Крафтяра», обсмаження кави, фасування круп та зелені, копчення м’яса та риби, кулінарія та інше — ми також поступово закуповуємо генератори. Все буде, але потрібен час. У Сільпо готові до будь-яких сценаріїв. Гуртуємося, допомагаємо один одному і долаємо цей виклик війни та цю зиму разом. Світло та гречаний багет переможуть холод та голод», — прокоментували у мережі.

Читайте також: Сільпо запускає просвітницько-благодійний проєкт про історичних постатей України