IKEA відкриватиме у торговельних центрах фудхоли у принципово новій концепції

Ingka Group представила нову концепцію фудхолів, яка розвиватиметься на площах торговельно-розважальних центрів з 2023 року.

Проєкт позиціонується як гастрономічний простір у скандинавському стилі з фокусом на органічну їжу та дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Із його запуском компанія обіцяє повністю відмовитися від використання яловичини та запропонувати відвідувачам торговельних центрів якісно новий формат громадського харчування.

saluhall1 | 2

Для Ingka запуск нового проєкту Saluhall є ще одним важливим кроком у розвитку стійких ініціатив. У компанії зазначають, що з новим форматом фудхолів буде здійснено вихід за межі простого обіду. Saluhall переслідуватиме мету надихнути споживачів вибирати більш екологічні страви, у тому числі на рослинній основі.

«Ми хочемо, щоб це було щось більше, ніж те, що пропонується в меню — сучасний та оригінальний поворот до традиційного фудхолу; надання місцевим спільнотам місця для зустрічей, смачної їжі та спільного спілкування ще більш інклюзивним та стійким способом», — прокоментували в Ingka.

saluhall2 | 3

Ключовою особливістю нових фудхолів стане дотримання етичних принципів. Корнери, що відкриваються у гастрономічних просторах, підписуватимуть угоди про перевагу в меню органічних продуктів, сезонних товарів та місцевих інгредієнтів. На першому етапі меню рестораторів складатиметься з рослинних продуктів на 80%, надалі цей показник збільшиться до 100%.

Центральними елементами нових фудхолів стануть найважливіші страви скандинавської вуличної кухні — випічка, бургери, морозиво та пиво, які подаватимуться відповідно до місцевих смаків та уподобань.

saluhall3 | 4

В останні роки гастрономічні простори займають все більш важливе місце у бізнесі Ingka Centres, яка управляє 45 торговельними центрами по всьому світу. Останнім часом нові проєкти були представлені в Китаї, Індії та Сан-Франциско. Нині ще кілька торговельно-розважальних комплексів перебувають на стадії розробки.

Читайте також: Louis Vuitton відкриє перший у світі меблевий бутик у Шанхаї