На виставці у Калінінграді показали фото херсонського ТРЦ Fabrika з пропагандистськими підписами

28 жовтня у Калінінграді стартувала фотовиставка «Наш Херсон». На більш ніж 20 планшетах експозиції розміщено 24 фотографії великого формату. На світлинах — пам’ятки, навчальні і культурні заклади, парки, торговельні центри та звичайні житлові будинки українського міста.

nash kherson1 | 2

Окрім краєвидів Херсона на виставці також зображений пошкоджений торговельно-розважальний центр Fabrika й зруйнований житловий будинок на вулиці Інженера Корсакова з пропагандистськими підписами про те, що на знімках — наслідки «ударів ЗСУ».

nash kherson2 | 3
nash kherson4 | 4

Нагадаємо, торговельно-розважальний центр Fabrika постраждав на початку березня 2022 року, коли російські загарбники обстріляли ТРЦ з гармат БМП. Внаслідок обстрілу був значно пошкоджений фасад будівлі, а всередині виникла сильна пожежа, після якої лишилися обгорілі стіни та металеві конструкції.

Щодо будинку на вулиці Інженера Корсакова, 45, він був знищений 28 вересня внаслідок пожежі, яку спровокувало влучання ракети російської ППО.

За словами Сергія Якимова, замісника директора Калінінградського обласного історико-художнього музею з виставочної роботи, виставка проходить «у підтримку російської армії», яка насправді вбиває місцеве українське населення й руйнує житлові будинки і пам’ятки культури у Херсоні.

nash kherson | 5

Аудиторія цієї виставки — переважно діти шкільного віку, яких організовано приводять на екскурсії. У дітей навмисно формують сприйняття України як «держави-терориста», збройні сили якої обстрілюють мирні населені пункти. Російські пропагандисти продовжують створювати збочену «паралельну» реальність, у якій окупанти є «визволителями», а українці — «нацистами й фашистами», використовуючи для цього неприховану брехню.

Читайте також: Як торговельні мережі України працюють в умовах постійного відключення електроенергії