Mothercare остаточно піде з російського ринку

Покупцем російського підрозділу британського ритейлера дитячих товарів Mothercare може стати група «ДжамільКо». Наразі компанія веде переговори про покупку бізнесу з Alshaya Group, яка володіє майстер-франшизою бренду в рф.

Якщо угода буде досягнута, «ДжамільКо» отримає права оренди магазинів та товарні залишки. При цьому сам бренд Mothercare у будь-якому випадку не використовуватиметься у росії. Новий власник буде змушений повністю ребрендувати мережу.

Компанія «ДжамільКо» є дистриб’ютором брендів Wolford, Juicy Couture, Escada, а також розвиває у росії магазини New Balance, Kiko, DKNY, Timberland, Wrangler та Lee.

У британському офісі Mothercare оголосили про рішення закрити свій бізнес у росії ще в березні. Протягом останнього часу 120 магазинів мережі залишаються закритими для покупців. Влітку стало відомо, що Alshaya Group шукає покупця на магазини британського бренду.

Експерти вважають, що «ДжамільКо» може відкрити на площах Mothercare мультибрендові універмаги дитячих товарів, у яких розпродуватиметься, зокрема товарний сток основного бренду.

Читайте також: Inditex продає бізнес у росії