Danone йде з російського ринку

Французька мультинаціональна корпорація Danone, що спеціалізується на виробництві продуктів харчування, вирішила відмовитись від подальшої роботи в росії.

«Сьогодні компанія Danone оголошує про своє рішення розпочати процес передачі операційного контролю над бізнесом у росії», — прокоментували в пресслужбі компанії.

Контроль над російським дивізіоном Danone, який займається виробництвом молочних та рослинних продуктів, буде переданий новому власнику. У Danone повідомили, що списання становитимуть до 1 млрд євро.

За даними на перші три квартали 2022 року, виручка російського бізнесу в сегменті Essential Dairy and Plant-based приносила Danone близько 5% всіх продажів на глобальному ринку.

Французький продуктовий гігант працював в рф з 1992 року і входив до числа найбільших виробників продуктів харчування в країні. У портфелі компанії — популярні в росії бренди «Активиа», Actimel, Danissimo, «Простоквашино», «Растишка» та ін.

Нагадуємо, на початку березня було припинено інвестиційні проєкти компанії в росії. У квітні Danone припинила імпорт в рф мінеральної води Evian і продукції рослинного походження Alpro.

Читайте також: IKEA почала демонтувати вивіски з російських торговельних центрів