«Сміливі свідчити: як журналісти змінюють хід війни»: у ТРЦ Victoria Gardens відкрилася виставка, присвячена роботі ЗМІ

ГО «Львівський медіафорум» спільно з локацією-партнером ТРЦ Victoria Gardens організував виставку «Сміливі свідчити» про важливість роботи журналістів та незалежних редакцій під час війни.

Тут зібрано історії Мстислава Чернова та Євгена Малолєтки, які вибиралися з окупованого Маріуполя під обстрілами; редакції The Kyiv Independent, тексти яких цитують політики по всьому світу; видання «Суспільне.Донбас» та «Суспільне.Херсон», чиї репортери залишаються на окупованих територіях тощо. Історії, що нагадують, що справжня журналістика має значення.

Завітати на виставку можна безкоштовно щодня до 1 вересня (з 10:00 до 22:00) у Львові у ТРЦ Victoria Gardens за адресою вул. Кульпарківська, 226А.

«Давайте чесно: ми рідко думаємо, як до нас потрапляє інформація. А за цим усім цілодобова робота журналістів: фіксерів, документалістів, військових репортерів, інтерв’юверів тощо. Робота, яка має свою ціну: зараз відомо про 33 загиблих журналістів», — коментує куратор виставки Олеся Кіцанюк.

Виставка має два мультимедійні компоненти.

Перший — аудіостенд, який реалізується у співпраці з медіа The Ukrainians. Щоб послухати його, треба прийти на виставку та надіти навушники. Там можна почути особисті свідчення тих, хто знімає та записує історії на передовій та в тилу, хто веде ефіри з укриттів, а також людей із медіа, які приєдналися до лав ЗСУ.

smilivi svidchiti | 2

У проекті використано аудіофрагменти з подкасту «Тут-і-тепер», створеного Українським ПЕН у рамках Премії імені Георгія Гонгадзе спільно з The Ukrainians Media.

Другий – тест «Keep calm and don’t panic. Якою є ваша роль у харчовому ланцюжку інформації», реалізований спільно з «Детектор медіа».

Виставку «Сміливі свідчити: як журналісти змінюють хід війни» організовано у рамках проекту «Якісні медіа для вразливих аудиторій», що реалізується ГО «Львівський медіафорум» за підтримки Міністерства закордонних справ та у справах Співдружності та розвитку Великобританії.

Читайте також: Музей у ТРЦ: Злата Плаза та Рівненський обласний музей об’єдналися в унікальний проект