По всій росії почали закриватися магазини Apple

Офіційні оператори фірмового роздрібу Apple re:Store та iPort закривають магазини в росії.

У Москві та Санкт-Петербурзі почали закриватися роздрібні магазини офіційних ритейлерів техніки Apple. У мережі re:Store на сьогоднішній день припинили роботу вісім магазинів у Москві, а також частину торгових точок у регіонах – Нижньому Новгороді, Казані, Краснодарі та інших містах.

За даними джерела на ринку, робота магазинів може бути припинена на три місяці, на час розбудови логістичних механізмів. Усього під управлінням ритейлера знаходиться 87 моносторів.

За іншими даними, re:Store закриває магазини в локаціях, в яких не вдається домовитися про перегляд орендних ставок або надання орендних канікул. Не виключено, що компанія зацікавлена ​​в тому, щоби налагодити паралельний імпорт продукції в країну.

restore | 2

Читайте також: Starbucks припиняє бізнес у росії

Одночасно стало відомо, що роздрібна мережа iPort, яка володіє 28 магазинами з продажу техніки Apple, тимчасово закрила чотири торгові точки в Санкт-Петербурзі. Джерела на ринку вважають, що ритейлери змушені скорочувати кількість збиткових магазинів та перерозподіляти товар на найбільш рентабельні локації. Основною причиною для закриття магазинів є дефіцит товарів після зупинки поставок Apple в росії та зниження споживчого попиту.

За підсумками квітня 2022 року продаж смартфонів у росії скоротився на 30%, а купівельний попит почав зміщуватися у бік китайських брендів. За деякими даними, запасів техніки Apple в рф може вистачити лише до третього кварталу.

Джерело