20 тон на рік: українська компанія побудує завод з виробництва заморожених овочів

Українська компанія “Органік-Д” з Вінницької області будує новий завод з виробництва заморожених овочів.

Підприємство зможе виробляти близько 20 тисяч тон продукції на рік, а саме - 10 тис. тон замороженої цибулі й 10 тис. тон замороженої моркви.

За словами керівника компанії та експерта з виробництва овочів Вадима Кричковського, “Органік-Д” планує восени (саме в цей час багато цибулі) переробити свою продукцію і скупити на ринку за прийнятною ціною. А от переробка моркви - це робота зі сховища.

Підхід до переробки складний, оскільки овочі потрібно готувати до чищення, миття, шліфування. Тобто переробка – це зовсім інший рівень, і до неї потрібно дорости, а стартувати одразу – нереально. Це або має бути окремим бізнесом із закупленими на ринку овочами, або виробнику потрібно наростити відповідні обсяги продукції для забезпечення переробки, – каже Вадим Кричковський.

Він також нагадав, що до початку повномасштабної війни Україна щорічно експортувала замороженої цибулі на 5 млн євро і замороженої моркви на 7 млн євро. Але потужності для цього розташовувались переважно у Херсонській області, тож були зруйновані або розграбовані.

Новий завод Unilever

Генеральний директор українського підрозділу Unilever Василь Бовділов у одному зі своїх інтерв’ю розповів, що цього року компанія планує почати будівництво нової фабрики в Україні, а її відкриття заплановане на 2024 рік.

Підприємство вироблятиме засоби гігієни, шампуні та гелі для душу, в неї інвестують понад 20 млн євро.

Читайте також: Українська рестораторка відкрила поп-ап заклад одеської кухні у Ніцці

Це вже друге виробництво Unilever в Україні, однак перше, на жаль, було повністю зруйноване у Гостомелі на Київщині. Фабрика була побудована у 2016 році і запущена всього за 9 місяців, виробляла чаї.

Повний текст інтерв’ю з Василем Бовділовим та його позицію щодо інвестицій в Україну, читайте в матеріалі.

AgroPortal